Най-малко 547 момчета от известния германски католически хор в Регенсбург

...
Най-малко 547 момчета от известния германски католически хор в Регенсбург
Коментари Харесай

Педофилският скандал в католическата църква в Германия доби злокобни размери

Най-малко 547 момчета от известния немски католически хор в Регенсбург са станали жертва на физическо и полово малтретиране, в това число изнасилвания, в интервала сред 1945 година и началото на 90-те години на предишния век. Това твърди финален отчет от следствието на аферата, представен от международните организации.

" Около петстотин деца от баварския хор " Регенсбургер домшпацен " ( " Врабчетата от катедралата в Регенсбург " ) са били подложени на физически похищения, а 67 момчета - на полово принуждение, в това число изнасилвания ", сподели юрист Улрих Вебер, акредитиран от Католическата черква да хвърли светлина върху избухналия през 2010 година скандал.

Тези цифри надвишават доста оповестените в промеждутъчен отчет през януари 2016 година, съгласно който жертвите са били 231. Почти година по-рано - през февруари 2015 година, локалните католически управляващи признаха единствено за 72 деца.

Посегателствата са имали друга форма - от отнемане от храна, през пердах, до полово принуждение. Повечето случаи обаче са с изтекла отминалост и 49-те хипотетични причинители няма да бъдат съдени, само че всяка от жертвите ще получи до 20 000 евро обезщетение.

" Бившите хористи разказват пребиваването се в учебното заведение към международно известния хор с хилядолетна история като затвор, пъкъл или концентрационен лагер ", съобщи Вебер.

Аферата се отнася за злоупотреби, осъществявани по време, когато хорът е бил управителен от брата на някогашния немски папа Бенедикт Шестнайсети - Георг Рацингер, в интервала сред 1964 и 1994 година

Георг Рацингер, който в този момент е на 93 години, твърди, че не е знаел за половите похищения. Според Улрих Вебер обаче братът на някогашния папа е бил наясно със протичащото се, само че си е затварял очите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР