Най-малко 53 войници и един цивилен са били убити при

...
Най-малко 53 войници и един цивилен са били убити при
Коментари Харесай

Кървав ужас в Мали, десетки убити

Най-малко 53 бойци и един граждански са били убити при нахлуване против армейски пост в северната част на Мали, съобщи държавното управление при един от най-смъртоносните удари против военните на западноафриканската страна, заяви "Ройтерс ".

Властите първо оповестиха за нападението в Инделиман, област Менака, в петък, само че дадоха по-малко убити.

"Тежко въоръжени неидентифицирани мъже нападнаха към обяд. Атаката стартира с обстрел... След това те се отдръпнаха към Нигер ", съобщи представителят на държавното управление Яя Сангаре пред "Ройтерс " в събота.

Той добави, че смъртният брой остава конвенционален, защото труповете претърпяват идентификация и че армията подхваща интервенция за пречистване с поддръжката на интернационалните сили, в това число френски войски от интервенцията в Бархан и американски миротворци.

"Намерени са 54 тела, в това число един граждански, 10 оживели и са открити обилни материални вреди ", съобщи Сангаре в Twitter по-рано в събота.

Франция съобщи, че един от нейните бойци там е умрял, откакто транспортното му средство е било ударено от самоделно взривно устройство, се споделя в изказване на френското председателство.

Атаката е последвана от нападенията на джихадистите в края на септември, които акцентират възходящия обсег и сложността на въоръжените групировки, настоящи в района.

От крепостта си в Мали групи с връзки с "Ал Кайда " и "Ислямска страна " съумяха да се разсеят из Сахел, дестабилизирайки елементи от Нигер и Буркина Фасо.

Тридесет и осем малайски бойци бяха убити на 30 септември при координирани офанзиви на две армейски бази в централно Мали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР