Най-малко 500 теста за коронавирус се очаква да направят 14-те

...
Най-малко 500 теста за коронавирус се очаква да направят 14-те
Коментари Харесай

Отборите от родния футбол правят 500 теста за ден

Най-малко 500 теста за ковид се чака да създадат 14-те тима от efbet Лига в утрешния ден, а след излизането на резултатите ще стане ясно какво е положението на клубовете и има ли инфектирани чиновници и играчи. Днес стана ясно, че тренировките на тимовете могат да се възобновят на 15 май, само че 3 дни преди този момент футболисти, треньори и чиновници би трябвало да създадат наложителни PCR проби за covid-19, написа Dsprot.bg.

БФС е обезпечил по 30 безвъзмездни теста на тим, само че сигурно ще се наложи по-големите клубове да декларират спомагателни проби, защото имат повече футболисти и по-широки щабове. Това значи, че тестванията на футболисти и треньори в идващите 24 часа сигурно ще надвишават 500 в разнообразни градове на България.

Именно поради това, че тимовете са рзпръснати футболният съюз е сключил контракт с известна частна лаборатория, която да извърши тестването на футболистите.

Би трябвало резултатите да станат ясни в сряда или четвъртък, а от петък тимовете да стартират да упражняват по проект препоръчан от техническия шеф на БФС Лъчезар Димитров.

Според този проект в първата седмица след възобновяване на тренировките на клубовете се позволява занимания по групи от 4-5 индивида с до двама треньори по график 4-5 тренировки дневно.

Вторият стадий от подготовката включва разширение на групите и присъединяване на сред 7 и 11 футболисти с 2-3 треньори при 2-3 тренировки дневно.

Третият стадий към този момент включва естествени занимания на тима и той ще стартира в последните десетина дни преди подновяването на шампионата.

В първите два стадия е наложително обезпечаването на разстояние сред обособените футболисти на сред 5 и 7 метра.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш първите гневни крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР