Най-малко 50 души са загинали заради опустошително торнадо, което връхлетя

...
Най-малко 50 души са загинали заради опустошително торнадо, което връхлетя
Коментари Харесай

Торнадо в САЩ уби най-малко 50 души и разруши десетки сгради

Най-малко 50 души са починали поради опустошително торнадо, което връхлетя западната част на американския щат Кентъки в нощта на петък против събота. Това заяви CBS губернаторът на щата Анди Бишиър.

" Според нас броят на починалите вследствие на този случай ще надвиши 50 души, може би ще се приближи до 70 или 100. Информациите в действителност са покъртителни ", съобщи той пред CBS.

Най-тежко потърпевш е град Мейфилд, където се срути покривът на фабрика за свещи. Бишиър е оповестил изключително състояние в щата преди среднощ. Властите включиха Националната армия в издирването на хора, както и в отстраняването на следствията от торнадото. Според губернатора торнадото е било " най-ужасното  в историята на щата ".



В петък американски метеоролози предизвестиха за опцията от торнадо и в някои окръзи на щатите Арканзас, Тенеси и Илинойс.

В Тенеси неприятното време лиши живота на минимум трима души. Най-малко един човек почина, а петима бяха ранени, когато торнадо откъсна покрива на старешки дом в щата Арканзас. В Илинойс пък управляващите оповестиха, че доста хора са били хванати в капан след солидно сриване на склад на " Амазон ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР