Най-малко 50 души са били убити в петък, след като

...
Най-малко 50 души са били убити в петък, след като
Коментари Харесай

Влак прегази 50 души в Индия

Най-малко 50 души са били убити в петък, откакто трен прегази навалица, събрала се да гледа фестивал в град на Амритсар, заяви полицията.

Влакът се врязал в тълпата, която стояла на железопътната линия , за да гледа шоу с фойерверки по време на празненствата. " Имаше доста звук, защото бяха хвърляни пиратки и фойерверки и наподобява, че не са били в положение да чуят приближаващия трен ", съобщи полицейски чиновник на сцената пред Агенция Франс Прес.

Един свидетел споделил пред локалния ефирен канал, че настанал цялостен безпорядък, когато тълпите забелязали, че влакът " идва доста бързо " към тях. " Всеки бягаше в суматоха и ненадейно различен трен се заби в тълпата хора ", сподели той.

" Има повече от 50 жертви, като приоритет в този момент е потърпевшите да бъдат откарани в болничното заведение ", заяви пред кореспонденти комисарят на полицията на Армитсар.

В Индия има стотици железопътни прелези, които са неохраняеми , а водачите постоянно пренебрегват предизвестията за идващ се трен , заради което на такива места постоянно стават нещастия. Близо 15 000 души умират всяка година по железниците на страната, съгласно държавен отчет за 2012 г.-->

Главният министър на Пенджаб Амариндж Сингх е поръчал следствие на последното злополучие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР