Най-малко 44 души са загинали, след като автобус падна в

...
Най-малко 44 души са загинали, след като автобус падна в
Коментари Харесай

Над 40 души загинаха в Индия, след падане на автобус в пропаст

Най-малко 44 души са починали , откакто рейс падна в бездна в планинския индийски район Химачал Прадеш, оповестява " Гардиън ".

28 души са ранени и приети в болница , доста от тях с сериозни пострадвания , откакто рейсът се отклонява от пътя и пада в 150-метровата бездна покрай Банджар в Кулу в северния хималайски щат.

Началникът на полицията в Кулу Шалини Агнихотри разяснява, че ранени са отведени в най-близките лечебни заведения, където някои са умряли. Много от жертвите са дами и деца, които се връщат от работа и учебно заведение , добавя тя.

Автобусът е превозвал повече от 60 пасажери , огромен брой от тях са били на покрива, когато губи надзор на изострен завой. Агнихотри изяснява, че е почнало следствие, с цел да се дефинира повода за злополуката.

В хималайският щат постоянно стават злополуки , дължащи се на пресечения терен, бързо каране и претъпканост, които усилват рисковете за сигурността. Най-малко 15 души починаха през април, откакто рейсът им падна в ждрело в непосредствен регион.

В Индия всяка година умират приблизително 150 000 души в пътнотранспортни катастрофи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР