Най-малко 43 души са загубили живота си, след като проливни

...
Най-малко 43 души са загубили живота си, след като проливни
Коментари Харесай

Над 40 души са загинали от наводнения в Непал и Индия

Най-малко 43 души са изгубили живота си , откакто проливни мусонни дъждове наводниха Непал и Североизточна Индия , оповестява БиБиСи.

24 души са оповестени за изчезнали на фона на наводненията и свлачищата. Повече от един милион души са били от естественото злополучие .

Очаква се сериозните превалявания да продължат и през идващите дни . Полицията е избавила повече от 1100 души от цялостен ​​Непал, като са наранени към 10 385 семейства.

Тричленно семейство е починало, когато част от къщата им се срутва в столицата Катманду.

Река Брахмапутра , която тече през Индия, Бангладеш и Китай, излиза от крайбрежията си и потопява повече от 1800 села в североизточната част на Индия в Асам, оповестява " Ройтерс ".

" Ситуацията с наводненията остава извънредно сериозна ", разяснява министърът на водите на Асам Кешаб Маханта.

Сезонът на мусоните продължава от юни до септември и всяка година поражда безпорядък в Южна Азия . Повече от 1200 души са починали в района от стихии и свлачища предходната година, до момента в който индийският щат Керала се сблъсква с най-тежките наводнения за съвсем един век .

My colleague traveling from Chapur to Ktm shared this video some time ago. Continuous rainfall is causing #FlashFlood #landslides in many partsof #Nepal. pic.twitter.com/rwmgwOqIPU
— Sajana Shrestha (@sajana1988) July 12, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР