Най-малко 42 жени са били отвлечени от ислямски екстремистки бунтовници

...
Най-малко 42 жени са били отвлечени от ислямски екстремистки бунтовници
Коментари Харесай

Ислямски екстремисти отвлякоха повече от 40 жени в североизточна Нигерия

Най-малко 42 дами са били отвлечени от ислямски екстремистки бунтовници по време на нахлуване в щата Борно в североизточна Нигерия. Това оповестиха локалните поданици пред Асошиейтед прес.

Бунтовниците са нападнали дамите, до момента в който те са събирали дърва за огрев в квартал Джере в Борно. Местността е в епицентърът на 14-годишен протест, стартират от екстремистката група, Боко Харам, съгласно член на Гражданските взаимни сили за локална сигурност.

Качала Майдугу, представител на държавното управление в региона, удостовери случая . Той е станал във вторник, само че беше обявено за него едвам късно в сряда. " Получихме информация през вчерашния ден, че 46 дами са били отвлечени, само че единствено на четири е било разрешено да се върнат вкъщи, а 42 са били арестувани ", сподели Майдугу.
 Убити и ранени при въоръжени набези в Северна Нигерия
Убити и ранени при въоръжени набези в Северна Нигерия

Напомнят за офанзивите на " Боко Харам "

Той също по този начин сподели, че бунтовниците са поискали откуп от по 50 000 найри (55 долара) за всяка жена. Местните поданици се опитвали да договарят за по-ниски суми пари, с цел да платят за свободата на дамите.

Отвличането е станало часове откакто екстремистите са устроили засада на силите за сигурност, които пазят земеделците в региона.

Боко Харам стартират протеста си през 2009 година, с цел да се борят против западното въздействие и да открият ислямския закон на шериата в Нигерия. Според данни на организациите на Организация на обединените нации в Нигерия минимум 35 000 души са били убити и 2,1 милиона души са били разселени вследствие на дейностите им.
 Лидер от Боко Харам е погубен в Нигерия
Лидер от Боко Харам е погубен в Нигерия

Акция на армията против ислямисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР