Най-малко 41 души бяха ранени, а 20 бяха задържани по

...
Най-малко 41 души бяха ранени, а 20 бяха задържани по
Коментари Харесай

Над 40 ранени в третия ден на протестите в Каталуния

Най-малко 41 души бяха ранени, а 20 бяха арестувани по време на протестните манифестации в Каталуния в сряда, оповестява вестник „ 20 минутос “, базирайки се на данни от правоприлагащите органи и незабавните служби.

Според изданието, базирайки се на данни от незабавните служби на автономията, максимален брой потърпевши са регистрирани в Барселона, където 28 души са се обърнали към лекарите за помощ. Още пет души са ранени в Жирона, трима в Лейда, двама в Манрес и по един в общините Силс и Салиен. Най-много е потърпевш юноша вследствие на конфликт с транспортно средство.

„ Най-малко 20 души бяха арестувани на цялата територия на Каталуния поради хипотетичното им присъединяване в насилствени дейности по време на разнообразни манифестации и демонстрации “, съобщи самостоятелната работа за правоприлагане.

Според изданието, в митингите в сряда са взели участие над 20 000 души. Съобщава се, че протестиращите са бомбардирали полицията с коктейли Молотов и киселина, както и са запалили контейнери за отпадък и коли.

-->

Безредиците започнаха в Каталуния на 14 октомври, откакто Върховният съд на Испания осъди 12 каталунски политици за присъединяване им в противозаконния референдум за самостоятелност през 2017 година Девет души бяха приети за отговорни за протест и получиха присъди от 9 до 13 години затвор, а трима бяха приети за отговорни за непокорство и наказани на санкция.

В резултат на безредиците в понеделник, епицентърът на които беше летището в Барселона, бяха ранени 131 протестиращи и към 70 чиновници на реда. Във вторник вечерта настъпиха конфликти сред радикали и правоприлагащи органи в Барселона, Тарагона, Жирона и Лерида. В каталунската столица протестиращите построиха барикади по улиците и възпламениха огньове. Около 200 души са ранени, в това число 70 чиновници на реда. Задържани са към 50 души.

Протестите и блокирането на пътища и железници в самостоятелната общественост продължиха и в сряда. Колони от протестиращи се насочат към Барселона от пет разнообразни града в самостоятелната общественост. Те би трябвало да дойдат в каталунската столица в петък, деня на общата стачка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР