Най-малко 40 украински и 50 руски военнослужещи са убити при

...
Най-малко 40 украински и 50 руски военнослужещи са убити при
Коментари Харесай

Киев официално съобщи за десетки убити украински и руски военни, както и 10 цивилни

Най-малко 40 украински и 50 съветски военнослужещи са убити при боевете, които се водят от сутринта на територията на Източна Украйна. За страдание към този момент има информация и за към 10 цивилни жертви, измежду които и едно дете в град Чугуев, покрай Харков. Това сочат данните на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, Държавната работа за изключителни обстановки и офиса на президента Володимир Зеленски.

" Отбранителните сили на Украйна стопират настъплението на съветския агресор. Тежки боеве се водят в региона на Харков, като четири съветски танка са унищожени на околовръстния път към града. Нашите войски съумяха да си върнат цялостния надзор върху градовете Мариупол и Щастя. Унищожени са минимум 6 самолета, 2 хеликоптера и десетки противников бронирани машини. В региона на Щастя са убити към 50 съветски окупатори ", се споделя в известието на Генерален щаб на Украинската войска.



Съветникът на началника на кабинета на Володимир Зеленски - Олексий Арестович заяви, че украинските военнослужещи са починали при ракетните удари на Москва.

Една от цивилните жертви е велосипедист в град Уман, който е изгубил живота си при попадение на снаряд. Смъртта му е запечатана от охранителна камера.

Момент гибели велосипедиста точным попаданием снаряда в городе Умань
— Симплициссимус (@Also__O)

Украйна минава в режим на тотална защита. Всички, които са подготвени и умеят да държат оръжие, могат незабавно да застанат в редиците на териториалната защита към въоръжените сили на страната в своя район. Това написа във Facebook военният министър на Украйна Олексий Резников.

Същевременно от съветското Министерство на защитата оповестиха, като цитираха данни от разузнаването, че украинските военни всеобщо напукат позициите си и оставят оръжията си.

От военното ведомство по-рано оповестиха, че украинската противовъздушна защита е обезвредена, инфраструктурата на военните летища е изведена от строя, а украинските граничари не оказват никаква опозиция. В телевизионното си послание, с което разгласи началото на бойните дейности Владимир Путин прикани украинските военни да сложат оръжие и да се приберат по домовете си.

" Вие сте се клели във честност на украинския народ, а не на антинародната хунта, която ограбва Украйна и издевателства над същия този народ. Не изпълнявайте незаконните й заповеди! Призовавам ви неотложно да сложите оръжие и да се приберете до домовете си ".

Путин заплаши, че Русия ще отговори на всеки опит за външна интервенция в Украйна:.

" Който се опита да ни попречи или, още повече, да сътвори опасност за нашата страна и нашия народ би трябвало да знае, че отговорът ще бъде неотложен и ще довее до такива последствия, с каквито в никакъв случай не сте се сблъсквали в историята си ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР