Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в

...
Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в
Коментари Харесай

Най-малко 40 убити и над 100 ранени в терористичния акт в Подмосковието

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала " Крокус сити хол " в Подмосковието, предадоха международните организации, като се позоваха на съветската Федерална работа за сигурност. Руската прокуратура е почнала следствие за терористичен акт.  В концертната зала, намираща се в огромен търговски комплекс в Подмосковието, има хиляди места. Не е ясно какъв брой фенове е имало в залата. Най-малко петима са били нападателите, разкрили огън с автомати по време на концерта. Руски медии споделиха, че те са били в камуфлажни дрехи.

Руски медии в началото оповестиха за гърмеж, за пукотевица с автоматизирано оръжие и за пожар в огромната концертна зала по време на концерт на съветската рок група " Пикник ".Една трета от залата е в пламъци. Хеликоптери вземат участие в гасенето на пожара. Десетки коли за спешна помощ, полиция, националната армия, специфични сили, бяха изпратени в зоната. Покривът на постройката, в която се намира концертната зала, може да рухне, съгласно сведения в обществени мрежи. Смята се, че в горящата постройка може да има към 100 души, съобщи ДПА. По-рано беше обявено за към 100 евакуирани през подземията на залата. Съобщаваше се и за хора, намиращи се на покрива на постройката.

На президента Владимир Путин е било докладвано за стрелбата още в първите ѝ минути, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " В първите минути на събитията в " Крокус сити хол " на президента е било доложено, че е почнала пукотевица. Президентът непрекъснато получава по линията на всички съответни служби информация за протичащото се и за ограниченията, които се подхващат. Президентът е дал всички нужни инструкции ", съобщи Песков, представен от ТАСС.

Украйна сподели, че няма нищо общо със стрелбата в Москва, съобщи Франс прес, като цитира Михайло Подоляк, съветник на украинското президентство. Той дефинира стрелбата като терористичен акт.  " Нека да бъдем ясни, Украйна няма нищо общо с тези събития ", увери в Телеграм Подоляк. Междувременно украинското военно разузнаване упрекна съветските специфични служби за офанзивата в Подмосковието. Според него офанзивата е била проведена от тях, с цел да бъде упрекната Украйна и да се оправдае ескалация във войната.

Белият дом изрази съболезнования за стрелбата и съобщи, че Съединени американски щати не разполагат с предварителна информация за изключителната обстановка. Вашингтон съобщи, че случаят не е обвързван с дейностите на Киев. Организация на обединените нации съобщи, че е опечалена от известията за стрелбата и се пробва да получи спомагателна информация.

Своите съболезнования за случилото се и наказание на случая показаха Египет, Казахстан, Азербайджан, Киргизстан, Италия, Сърбия, Германия, Люксембург, Катар, Куба, Палестина, Боливия, Иран, Венецуела, Узбекистан, Република Сръбска, Турция, Армения, Малта, Абхазия, Йордания, Саудитска Арабия, Франция, Таджикистан, Мексико, Колумбия, Австрия, ОАЕ, Сирия, показва ТАСС.

" Крокус сити хол " е концертна зала в Красногорск на територията на бизнес центъра " Крокус ". Собственост на Crocus Group на предприемача Араз Агаларов. Сградата е на седем етажа, като общата използваема повърхност е повече от 38 хиляди квадратни метра. Комплексът, който разполага със зала с над 9500 места, бе открит на 25 октомври 2009 година

Източници: Българска телеграфна агенция, ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР