Най-малко 40 души бяха убити, а други 70 бяха ранени

...
Най-малко 40 души бяха убити, а други 70 бяха ранени
Коментари Харесай

40 убити и над 70 ранени при въздушни удари в Ходейда

Най-малко 40 души бяха убити, а други 70 бяха ранени вследствие на въздушно нахлуване от Военновъздушни сили, водени от обединението на Саудитска Арабия в западната част на Йемен. Това заяви ТАСС по данни на телевизионният канал " Ал-Маядин ".
Нападението е било наоколо до болница в следения от бунтовниците йеменски пристанищен град Ходейда, предава AFP, като се базира на данни от лекари и очевидци. Източници от здравните управляващи допълниха, че вследствие на офанзивите в болница са настанени 60 души.
Правителството на Йемен, подкрепяно от Саудитска Арабия, започва преди месеци атака за завладяване на основния северен град, следен от хутите. По-късно оповестиха, че преустановяват настъплението, с цел да дадат късмет на медиаторите на Организация на обединените нации да се опитат да примирят враждуващите страни, напомня организацията.
В Йемен от август 2014 година продължава борбата сред държавните сили и бунтовниците хусити (поддръжници на придвижването " Ансар Аллах " ). В най-активната си фаза тя навлезе с нахлуването през март 2015 година на обединението, водена от Саудитска Арабия. Според йеменският Център за права и развиване от пролетта на 2015 година повече от 10 000 цивилни са убити в страната, включително близо 2 400 деца и към 2 000 дами. За същия интервал са били ранени 18 500 йеменци, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР