Най-малко 390 деца са починали тази година при нехуманни условия

...
Най-малко 390 деца са починали тази година при нехуманни условия
Коментари Харесай

ООН: Стотици деца са починали в лагера Ал Хол в Сирия тази година

Най-малко 390 деца са умряли тази година при нечовешки условия в сирийския бежански лагер " Ал Хол ". Там са настанени 11 000 членове на фамилии на задгранични бойци на " Ислямска страна ". Това сочи отчет на следствена комисия на Организация на обединените нации по правата на индивида, представен от ДПА.

" Условията за живот остават плачевни ", се споделя в най-новия отчет на Следствената комисия за Сирия до Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева. В него са разказани събития сред януари и юли, предава Българска телеграфна агенция.

Деца са умирали от недохранване и нелекувани рани, а цялото население на лагера от към 70 000 души е потърпевшо от наводняване, заразни заболявания и липса на храна, са установили проверяващите.

Те предизвестяват обособените страни, че пречките пред репатрирането на обвързваните с " Ислямска страна " дами и техните 3500 деца от " Ал Хол " единствено задълбочават казуса.

Председателят на комисията Пауло Пинейро също така подлага на критика обособените държавни управления, че се пробват да върнат от Сирия единствено по този начин наречените деца на " Ислямска страна ", само че оставят там майките.

Големите военни интервенции на командваната от Съединени американски щати интернационална коалиция и ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) против екстремистите в Североизточна Сирия тласнаха към лагера десетки хиляди цивилни, включително доста с хипотетични връзки с " Ислямска страна ", отбелязва ДПА.

Според отчета настрана от " Ал Хол " при Съюз на демократичните сили стоят арестувани хиляди деца на възраст над 12 години дружно с пълнолетни хора, обвинени, че са бойци на " Ислямска страна ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР