Най-малко 382 непълнолетни са били сексуално насилвани от католически свещеници

...
Най-малко 382 непълнолетни са били сексуално насилвани от католически свещеници
Коментари Харесай

Стотици малолетни са насилвани от свещеници в Полша от 1990 г. насам

Най-малко 382 малолетни са били полово насилвани от католически свещеници през интервала 1990-2018 година, разгласи Епископалната конференция на Полската католическа черква, съобщи Ройтерс.
 
" Това е извънредно мъчителен и драматичен въпрос , тъй като е обвързван с ръкоположени хора, отдали се да служат на църквата, на другите човешки същества. Те са разполагали с публично доверие и това публично доверие е било толкоз трагично потъпкано ", сподели на конференция архиепископът на Краков Марек Йендрашевски.
 
Миналата година полският епископат изиска от жертвите на педофилски дейности на католически духовници амнистия и стартира да събира данни, с цел да дефинира аргументите за тези дейности и да оцени мащаба им. В огласения през днешния ден отчет от следствието се споделя, че 198 от жертвите са били на възраст под 15 години.
 
Миналия месец полската благотворителна организация " Не се пердах ", която оказва помощ на потърпевши от полово принуждение, изпрати отчет на папа Франциск, в който открива - въз основата на медийни изявления от средата на 50-те години, - че 384 малолетни са били насилвани полово от духовници в Полша, означи Ройтерс.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР