Най-малко 37 души са вече жертвите на опустошителните наводнения в

...
Най-малко 37 души са вече жертвите на опустошителните наводнения в
Коментари Харесай

Броят на жертвите на наводненията в щата Кентъки достигна 37 души

Най-малко 37 души са към този момент жертвите на опустошителните наводнения в американския щат Кентъки, сподели губернаторът Анди Бишиър, съобщи ДПА. Той добави, че доста други хора са в неопределеност.

Губернаторът предизвести още веднъж жителите на мощно засегнатия регион, че поредност от рискови стихии ще преминат през него, като най-голяма ще бъде заплахата през нощта.

„ Най-големият мотив за безпокойствие за нас са наводненията през нощта “, добави той, като посъветва жителите на потърпевшите региони да потърсят заслон на по-високи места.

Местните управляващи споделят, че може да минат седмици, до момента в който бъдат открити всички жертви и че не е ясно какъв брой индивида са в неопределеност, защото няма обсег в огромни елементи от зоната на бедствието.

Внезапни наводнения и свлачища последваха след проливните дъждове в Кентъки, както и в прилежащите щати Вирджиния и Западна Вирджиния. Много хора бяха сюрпризирани от наводненията в четвъртък вечерта.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи огромно злополучие в Кентъки, както и разпределяне на помощ на федерално равнище за подкрепяне на напъните за възобновяване на засегнатите от наводненията региони.

През декември в Кентъки над 70 души починаха при серия опустошителни торнада, напомня организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР