Най-малко 36 пострадали в Букурещ при сблъсъци на жандармеристи и

...
Най-малко 36 пострадали в Букурещ при сблъсъци на жандармеристи и
Коментари Харесай

Най-малко 36 пострадали в Букурещ при сблъсъци на жандармеристи и протестиращи

Най-малко 36 потърпевши в Букурещ при конфликти на жандармеристи и протестиращи
Най-малко 36 души са потърпевши в Букурещ при конфликти на жандармеристи и протестиращи против противоречивите правосъдни промени, които постанова ръководещото болшинство в Румъния, оповестяват румънските медии. Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващите, доста от които са завърнали се особено поради митинга емигранти, съобщи БНР.

Протестиращите се опитваха да пробият загражданията, твърди организация „ Аджерпрес ”, на която се базира РИА-Новости.

„ Екипите за първа помощ помогнаха на 36 души, които се намираха на Площада на успеха, двама от тях се съгласиха да постъпят в болница. Трима жандармеристи бляха ранени, един от тях е настанен в болничното заведение, има заплаха за представителите на пресата ”, споделя се в известието.

Около осем часа довечера протестиращите те се пробваха да отстранен защитните заграждения, само че стачкуващите отблъснаха жандармерията, която трябваше да употребява сълзотворен газ.

„ Умоляваме всички да се отдалечат от групите, провокиращи принуждение, те могат напълно да изопачат задачата на митинга, който бе деклариран като мирна проява. Нашето послание е разследване от насилствените дейности, които се следят през последните часове ”, гласи известие на жандармерията на страницата й във фейсбук.

Исканията на близо 60-те хиляди протестиращи, огромна част от които са диаспора, са разформироване на Народното събрание, предварителни избори, държавно управление на технократи, самостоятелност на правораздаването, а също основаване на еднокамерен парламент, в който да влизат 300 сенатори, от които 100 да бъдат представители на диаспората. Общо протестиращите имат 20 претенции. Хората са недоволни от данъчната система и пенсионната промяна, системата за обществена помощ,. Те упорстват също за развиване на стопанската система, селското стопанство и предприемачеството, електронно гласоподаване.

По-рано през днешния ден държавното управление разгласи проект за удвояване на държавните пенсии през идващите 4 години. Увеличението на бюджетните разноски по това перо ще е от 61 милиарда на 140 милиарда леи. Средната месечна държавна пенсия в Румъния сега е 110 леи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР