Най-малко 33 души бяха арестувани, а 46 полицаи бяха ранени

...
Най-малко 33 души бяха арестувани, а 46 полицаи бяха ранени
Коментари Харесай

Десетки ранени след последните протести в Барселона

Най-малко 33 души бяха задържани, а 46 служители на реда бяха ранени в третата нощ на яростни улични митинги в Барселона, испанския район Каталуния. За това осведоми испанското вътрешно министерство в четвъртък.
Насилието ескалира още веднъж в сряда вечерта след присъдите на девет про-каталунски водачи за самостоятелност за техните функции в референдума за самостоятелност в Каталуния от Испания през 2017 година, който бе приет за противозаконен от испанския парламентарен съд.
Група протестиращи подпалиха барикади, транспортни средства и контейнери за отпадък и хвърляха камъни и бутилки по представителите на полицията.
Броят на служителите на реда, ранени през последните три дни, в този момент е повишен до над 190 души, а съгласно медицинските служби и към 300 протестиращи са потърпевши.
Действащият министър председател Педро Санчес съобщи, че държавното управление ще работи твърдо и съразмерно и съгласно други политически партии.
" Каталунският народ и цялото испанско общество би трябвало да знаят, че държавното управление обмисля всички сюжети ", съобщи Санчес на конференция в Мадрид.
Той добави, че държавното управление е основало специфична комисия, включваща националната разследваща организация, която да я поучава по какъв начин да ръководи обстановката.
Каталунският водач Ким Тора направи къса тирада, в която изиска преустановяване на насилието, заявявайки, че " няма причина, нито опрощение за вандалски дейности ".
В петък е отправена обща стачка за каталунския район.
Накрая се оповестява, че испанската футболна лига и футболната федерация обмислят да отсрочат футболната среща Барселона - Реал Мадрид, планувана за 26 октомври заради риск от произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР