Най-малко 324 души са загинали в резултат на наводненията в

...
Най-малко 324 души са загинали в резултат на наводненията в
Коментари Харесай

Най-малко 324 загинали в индийския щат Керала от началото на мусонния период

Най-малко 324 души са починали вследствие на наводненията в южния индийски щат Керала през този сезон на мусоните, почнал на 25 май, оповестиха локалните управляващи, представени от ДПА и Агенция Франс Прес.

"Керала претърпява най-тежките си наводнения от 100 години, отворени бяха 80 язовира, 324 души изгубиха живота си, а над 223 000 души са настанени във краткотрайни убежища, заяви в Туитър ръководителят на районното държавно управление Пинараи Виджаян. Повечето от жертвите са се удавили, или са били затрупани от свлачища. Общо 164 души са починали при втората вълна от наводнения - от 8 август до момента. Обезпокоителното е, че броят на жертвите набъбна повече от два пъти от сряда насам, когато беше обявено за 67 души, споделиха управляващите. Хеликоптери и избавителни екипи се борят с поройните дъждове, пробвайки се да стигнат до наводнените региони, с цел да оказват помощ на хората, блокирани в дома си или намерили последно леговище по покривите.

В някои региони спасяването от въздуха е единствената опция. Хиляди хора към момента имат потребност от помощ, сподели на конференция по-рано през днешния ден Виджаян. Висш представител на военните сподели пред телевизия Ен Ди Ти Ви, че досега са избавени към 15 000 души. Наводнения им и в други щати, като Карнатака (северно от Керала) и Мадхия Прадеш в Централна Индия. Вътрешното министерство заяви, че наводненията в седем щата, в това число Керала, от началото на мусоните са починали общо 868 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР