Най-малко 32-а души са били убити в Йемен от хутите

...
Най-малко 32-а души са били убити в Йемен от хутите
Коментари Харесай

32-а убити от ракети на военен парад в Йемен

Най-малко 32-а души са били убити в Йемен от хутите по време на боен церемониал в интернационално приетата столица на страната Аден, предава Би Би Си. При нападението са употребени ракети и въоръжен дрон.
 България ще даде 293 375 лева помощ за популацията на Сирия и Йемен  Куриозно: Бял лешояд от България задържан за шпионаж в Йемен  Тръмп отхвърли да спре продажбата на оръжие за Йемен
Според хутите, военният церемониал е бил част от подготовката на нова атака против тяхната територия, която се намира на север от града. От държавното управление настояват, че това просто е било част от церемонията по довеждане докрай на новите бойци.

Очевидци са видели група бойци да плачат над тялото на техния командващ офицер. Десетки други са били ранени, показват от " Медици без граници ".

По-рано през днешния ден гибелен атентат в полицейски сектор в Аден умъртви най-малко трима служители на реда. Не е ясно дали офанзивите са свързани.

Йемен е разкъсван от боен спор, който стартира през 2015 година, когато бунтовниците хути превзеха западната част на страната и принудиха президента Абдрабу Мансур Хади да избяга от страната.

Според Саудитска Арабия, хутите са подкрепяни от Иран поради своето шиитско изповедание, което накара Рияд и още 8 други сунитски страни да стартират въздушни офанзиви против бунтовниците.

Коалицията получи логистична помощ и информация от Съединени американски щати, Англия и Франция.

Досега се счита, че са починали сред 10 и 70 хиляди души. Около 2/3 от тях в резултат на въздушни удари на саудитската коалиция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР