Най-малко 300 души бяха арестувани в цяла Русия по време

...
Най-малко 300 души бяха арестувани в цяла Русия по време
Коментари Харесай

Най-малко 300 души са били арестувани по време на протести в Русия в подкрепа на Навални

Най-малко 300 души бяха задържани в цяла Русия по време на неразрешени демонстрации през днешния ден с искане за освобождение на изтърпяващия затворническа присъда опозиционер Алексей Навални, съобщи Ройтерс, като се базира на неправителствена организация.

Навални, който стартира гладна стачка преди три седмици, твърди, че здравето му се е влошило сензитивно.
Според неправителствената организация ОВД-Инфо, профилирана в наблюдението върху митингите в Русия, тези арести са направени в минимум 40 града, главно в Сибир и Далечния изток, отбелязва Франс прес. Там, заради часовата разлика, демонстрациите с начален час 19 ч. са почнали по-рано.

Някои деятели са били арестувани още преди митингите. Сред тях са опозиционни политици, в това число говорителката на Алексей Навални, Кира Ярмиш, и друга негова доближена - Любов Собол.
Освен това бяха обискирани пространства, свързани с организацията на Навални Фонд за битка с корупцията.
Демонстрациите в Москва и Санкт Петербург започнаха в 19 ч. (и българско време).

В съветската столица полицейски микробуси и чиновници на реда са ситуирани по доста пътни артерии в центъра. Затворени са Червеният площад и Манежният площад, където беше планувана протестната акция.
Във Владивосток, в Далечния изток, няколкостотин стачкуващи минаха спокойно под наблюдението на полицията. Те носеха плакати с надпис: " Свобода за политическите пандизчии! " и " Не на войната, репресиите и изтезанията! ".

В Сибир минимум 2000 души излязоха на митинг в огромните градове Иркутск и Новосибирск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР