Най-малко 3 003 души са загинали в Съединените щати от

...
Най-малко 3 003 души са загинали в Съединените щати от
Коментари Харесай

Най-малко 3 000 загинали и над 500 за ден в САЩ

Най-малко 3 003 души са починали в Съединените щати от Covid-19 , съгласно данни на CNN от данни на държавните здравни служби. Има минимум 160 698 случая на ковид, които са открити и тествани в Съединените щати посредством американските системи за публично здраве.

Общият брой включва случаи от всеки щат, окръг Колумбия и няколко територии на Съединени американски щати, както и случаи на репатриране. Хавай и Уайоминг не са съобщавали за гибел от ковид.

Всеки ден смъртните случай се усилват. Имаше повече от 500 известия за умряли от ковид в понеделник , най-вече починали за един ден в Съединените щати.

Докторите се опасяват от безпорядък . Много хора от първа линия на рецесията за национална грижа против Covid-19 се усещат разочаровани и зле в борбата против новия ковид.
 Кораб болница с 1000 кревати и 12 операционни идва в Ню Йорк
Кораб болница с 1000 кревати и 12 операционни идва в Ню Йорк

USNS Comfort е за лекуване на пациенти без ковид

Стотици медицински служащи в цялата страна се разболяха, а лечебните заведения са изправени пред изострен дефицит на защитна екипировка . " Бавно се спускаме в безпорядък ", сподели доктор в болница Джексън Мемориал в Маями.

Колегите на лекарите, които нормално разчитат на литература, проучвания и образование, " летят на сляпо " без принадлежности и създаване на насоки от горе, сподели лекарят.

В болница в Ню Йорк, чиновниците измиват и употребяват наново защитни средства за еднократна приложимост , заяви доктор в отделението по анестезиология.

Когато в болничното заведение изчерпаха животоспасяващите вентилатори, започнаха да употребява апарати за упойка . " Няма задоволително от нищо ", сподели лекарят. " Просто има толкоз доста пациенти, които са толкоз заболели , наподобява невероятно да сме в крайник с нужното. "

И освен възрастните хора получават тежки затруднения, от ден на ден младежи се хоспитализират с ковид .

В болничното заведение в NYU-Langone Brooklyn се интубират пациенти от 20 до 90 годишни , сподели здравна сестра в незабавното поделение.

В Бостън " виждаме доста младежи да се разболеят, доста в нашите интензивни отделения ", сподели доктор Рошел Валенски, шеф на инфекциозните заболявания в Масачузетската болница.

" Така че, когато ви молим да останете вкъщи, ние споделяме, апелирам, останете си вкъщи, тъй като не знаем кой от вас ще идващият ", сподели тя. " Нямаме метод да предвиждаме кой от по-младите ще се разболее. "
 Вещаят до 200 хиляди жертви и милиони инфектирани в Съединени американски щати от ковид
Вещаят до 200 хиляди жертви и милиони инфектирани в Съединени американски щати от ковид

Той не се съгласи с Тръмп за най-хубавия отговор на рецесията

Според изследванията, общественото разграничаване се отплаща във Вашингтон . Мерките за обществено разграничаване наподобява оказват помощ да се забави разпространяването на Covid-19 в окръг Кинг, щата Вашингтон, съгласно обява в блог от отдела за публично здраве на окръг Сиатъл и Кинг, която цитира два отчета на институт, профилиран в проучване на предаването на заболявания и динамичността.

" Наблюдаваме намаляването на контактите сред хора, които последователно се усъвършенстват и ни доведоха до миг, в който имаме доста позитивно влияние ", съобщи доктор Джеф Дючин, чиновник по публично здраве в Сиатъл и окръг Кинг.

Проучванията, ръководени от Института за моделиране на заболявания, прегледаха данни от Държавния департамент по опазване на здравето във Вашингтон и Фейсбук, изясни обявата в блога. Те разгледаха подвижността на популацията и дали измененията в това могат да бъдат свързани с понижаване на предаването на Covid-19, сподели пред кореспонденти доктор Даниел Клайн, който управлява разбора.

Проучванията демонстрират, че " ефикасният репродуктивен брой ", почти междинният брой нови излъчвания от всеки инфектиран човек, е понижен с към 50% от към 2,7 в края на февруари до почти 1,4 на 18 март в окръг Кинг , сподели Клайн.

Даси оостанеш вкъщи може да избави милиони , разяснява водещ доктор. Последните прогнози за ковид в Съединени американски щати бяха толкоз тревожни, че на процедура нямаше различен избор с изключение на да се разширят насоките за обществено разграничаване, обявиха двама от най-хубавите експерти в страната за инфекциозни заболявания.
 Тръмп удължи противоепидемичните ограничения до 30 април
Тръмп удължи противоепидемичните ограничения до 30 април

Пикът се чака след 2 седмици...

Федералните насоки, в началото планувани да приключат тази седмица, в този момент са удължени до 30 април . Това значи, че всички американци би трябвало да заобикалят групи от 10 или повече души, да заобикалят пътувания и да обмислят да анулират всички обществени визити по домове. По-възрастните поданици би трябвало да останат у дома.

Но даже и при дълготрайно обществено разграничаване, " не бих се изненадал, в случай че стигнем 100 000 смъртни случая ", споделя доктор Антъни Фочи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания.

" Беше явно, като погледнем данните ... в случай че се опитаме да се откажем от обществено разграничаване прибързано, освен губим животи, само че евентуално даже би навредило повече на стопанската система ", сподели той.

" Така че ще загубите на два фронта. Така че за нас не беше въпрос какъв е верният избор. "

В взаимозависимост от това по какъв начин американците съблюдават обществено разграничаване , това ще е разликата сред 100 000 и милиони смъртни случаи , съобщи доктор Дебора Биркс, координатор на коронавирусния отговор на Белия дом.

" Ако вършим нещата дружно добре, съвсем съвършено, бихме могли да стигнем в обсега от 100 000 до 200 000 смъртни случая ", сподели Биркс пред предаването " Днес " на NBC в понеделник.

Биркс съобщи, че най-лошите прогнози демонстрират " сред 1,6 милиона и 2,2 милиона смъртни случаи , в случай че не извършите нищо " и пренебрегвате насоките за обществено разграничаване.

Докато броя на смъртните случаи от ковид в щата Ню Йорк надвишава 1000 е ясно, че би трябвало да се внимава единствено с горещи точки.

Места с малко случаи също могат да трансформират посоката на огнище, сподели Фаучи. " Ако просто погледнете тези (места) и кажете: Има доста малко инфекции в тази област или в тази област, няма потребност да се тормозим за това, вие вършиме огромна неточност. Защото това може да се трансформира в огромни пожари. Трябва да разгледате тези други области и да се уверите, че доста пламенно идентифицирате, тествате ... ".
 1 млн. американци с тест за COVID-19
1 млн. американци с тест за COVID-19

След 2 седмици се чака пикът за заболеваемостта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР