Най-малко 290 души са загинали, а други 500 са ранени,

...
Най-малко 290 души са загинали, а други 500 са ранени,
Коментари Харесай

Най-малко 290 загинали и 500 ранени при нападенията в Шри Ланка

Най-малко 290 души са починали, а други 500 са ранени, при вчерашните набези против църкви и хотели в Шри Ланка. Взривовете раздрусаха църквата Свети Антоний в квартала Кочикада в Коломбо, църквата Свети Себастиян в град Негомбо и още една черква в град Батикалоа. По същото време станаха детонации и в хотелите Шангри-ла, Синамон Гранд и Кингсбъри в Коломбо. Взрив имаше и в столичния зоопарк и в квартала Дематагода, заяви Ройтерс.

Полицията е арестувала минимум 24 души във връзка със серията от детонации, като всички арестувани са локални жители и в този момент са разпитвани. Според нови доказателства три от офанзивите са били осъществени от атентатори камикадзе. Властите към този момент са локализирали микробус, с който се допуска, че са се придвижвали нападателите. Открита е и къщата, в която са обитавали те. Тя се намира в покрайнините на столицата Коломбо. Късно през вчерашния ден вечерта неподготвено взривно устройство беше открито и покрай летището на града и беше обезвредено.

Президентът Маитхрипала Сирисена, който се намираше в чужбина, когато бяха осъществени атентатите, е свикал за през днешния ден среща на Съвета за национална сигурност. В нея ще взе участие и министър председателят Ранил Викремесинге.

Засега никой не е поел отговорност за атентатите, осъществени на католическото Възкресение Христово.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР