Най-малко 27% от американците не планират да бъдат срещу новия

...
Най-малко 27% от американците не планират да бъдат срещу новия
Коментари Харесай

Американци отказват да се ваксинират срещу COVID-19 заради страничните ефекти

Най-малко 27% от американците не възнамеряват да бъдат против новия ковид. Това сочат данни, представени в резултатите от социологическо изследване, оповестено от неправителствената организация " The Kaiser Family Foundation ", оповестява БГНЕС. Според специалисти, броят на американците, които „ несъмнено или евентуално “ ще бъдат имунизирани против ковид, е повишен с 8% през последните три месеца. В същото време 27% от жителите на Съединени американски щати споделят, че не желаят да употребяват имунизацията . Най-популярната причина (при 59% от анкетиранете) за неваксиниране е загрижеността на американците по отношение на евентуалните странични резултати.
Освен това, жителите на Съединени американски щати показаха съмнение към федералните организации за одобрение на медикаменти и имат вяра, че имунизацията би трябвало да се отсрочи, до момента в който имунизацията се тества по-широко. Изследването е извършено от 30.11.20 година до 08.12.20 година измежду 1 676 американци. На 11-ти декември Администрацията по храните и медикаментите на Министерството на здравеопазването и филантропичните услуги на Съединени американски щати (FDA) утвърди ваксина, създадена от Pfizer и BioNTech. Употребата на лекарството стартира в Съединени американски щати в понеделник. Американският секретар по опазване на здравето и филантропични услуги Алекс Азар изрази вяра, че до края на месеца към 20 000 000 американци ще получат имунизацията. До края на януари броят на имунизациите ще доближи 50 000 000, а през февруари - 100 000 000.
 Съединени американски щати утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech, Тръмп започва имунизация Съединени американски щати утвърди имунизацията на " Pfizer/BioNTech ", Тръмп започва имунизация
Агенцията по сигурност на храните и медикаментите (FDA) в Съединени американски щати утвърди късно в петък локално време имунизацията против ковид на компания...
Вестник „ The New York Times ” заяви, цитирайки източници, че в петък FDA може да утвърди друга коронавирусна ваксина от „ Moderna ” за потребление в страната. Агенцията към този момент е признала имунизацията на „ Moderna ” като „ задоволително ефикасна и безвредна, с цел да се записва по най-бързия метод с оглед изключителната обстановка ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР