Най-малко 27 души са загинали, след като неизвестен мъж е

...
Най-малко 27 души са загинали, след като неизвестен мъж е
Коментари Харесай

27 жертви след стреблата в Тексас, няма пострадали българи

Най-малко 27 души са починали, откакто незнаен мъж е разкрил пукотевица в Баптистка черква в американския щат Тексас.Нападението е станало в град Съдърланд Спрингс, близо до Сан Антонио.

Според локален ефирен канал мъжът е влязал в църквата в 11:30 локално време и е почнал да стреля. На място са пристигнали служители на реда, които са отстранили нападателя.Агенти на ФБР са на мястото на случая. Все още не е явен претекстът за офанзивата.

В Посолството на Република България във Вашингтон няма постъпила информация за починали или потърпевши български жители по време на пукотевица в щата Тексас по-рано през днешния ден, това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, заяви Българска национална телевизия

Дежурният телефон на посолството е 001 (202) 387 0174

На мястото на случая са пристигнали служители на реда, хеликоптери и коли за спешна помощ. Губернаторът на Тексас Грег Абът пусна в Туитър известие, че всички се молят за потърпевшите при този злокобен акт. " Благодарим на службите на реда за бързата реакция, очаквайте детайлности по-късно ", написа още той.

След малко гонене стрелецът е умрял, като не е ясно дали е бил погубен от силите на реда, или се е самоубил, съобщи CNN. Телевизията оповестява, че на мястото на случая са изпратени и екипа на ФБР.

Със известие в " Туитър " американският президент Доналд Тръмп удостовери, че на мястото са изпратени експерти от бюрото и добави, че следи обстановката от Япония.

Инцидентът става малко повече от месец след най-смъртоносното нахлуване с огнестрелно оръжие в историята на Съединени американски щати, при което в Лас Вегас бяха убити 58 души, а съвсем 500 бяха ранени
тагове пукотевица Тексас жертви ранени
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР