Най-малко 26 души загинаха, а 20 са ранени при стрелба

...
Най-малко 26 души загинаха, а 20 са ранени при стрелба
Коментари Харесай

Нападателят от Тексас е 26-годишен американец, бивш военен

Най-малко 26 души починаха, а 20 са ранени при пукотевица в черква в Баптистка черква в американския щат Тексас. Нападението е станало в град Съдърланд Спрингс, близо до Сан Антонио. Нападателят е 26-годишен американски жител, някогашен боен. Той е открит мъртъв близо до мястото на нападението. Мотивите му към момента се обясняват.

По-късно стана ясно, че нападателят е бил уволнен дисциплинарно от Военновъздушните сили на Съединени американски щати по обвинявания, че малтретира брачната половинка и детето си. Той е бил разпознат като Девин Патрик Кели.

Около 11:30 локално време, млад мъж нахлува в Баптисктата черква в Съдърланд Спрингс и открива огън. Облечен е в черно. Не споделя нищо. В този миг вътре има към 50 души. Местен гражданин изтичал да вземе оръжието си и подгонил стрелеца. Нападателят избягал с автомобила си, а малко по-късно е открит мъртъв.

Най-младата жертва е на 5 години, а най-възрастната на 72. Засега имената на жертвите не се оповестяват, до момента в който не бъдат известени околните им.
Грег Абът, губернатор на Тексас: Това е най-масовата пукотевица в история на щата Тексас. Толкова доста хора изгубиха своите б лизки - майки, татковци, синове и дъщери. Най-страшното е, че тази покруса се случи в черква - мястото, където хората търсят мир и успокоение и където почтени хора починаха. Скърбим дружно с околните на жертвите.
Американският президент Доналд Тръмп разяснява нападението от Япония, където е на азиатската си обиколка.

Смята се, че причинителят на всеобщото ликвидиране е Девин Кели - гражданин на на Сан Антонио. За него е известно, че е бил в американските военновъздушни сили. Следователите преглеждат постовете му в обществените медии, направени в дните преди нападението. Сред тях е и негова фотография с полуавтоматична пушка в ръка.
 Над 20 жертви при пукотевица в Тексас Над 20 жертви при пукотевица в Тексас
Най-малко 27 души са починали, откакто незнаен мъж е разкрил пукотевица в Баптистка черква в американския щат Тексас.
 Няма данни за потърпевши българи след стрелбата в Тексас Няма данни за потърпевши българи след стрелбата в Тексас
В Посолството на Република България във Вашингтон няма постъпила информация за починали или потърпевши български жители по време на пукотевица в щата Т...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР