Най-малко 26 души са убити при експлозия на кола бомба

...
Най-малко 26 души са убити при експлозия на кола бомба
Коментари Харесай

Десетки жертви при експлозия на среща между афганистански войници и талибани

Най-малко 26 души са убити при детонация на кола бомба по време на среща сред бойци от талибанското придвижване и от афганистанските сили за сигурност , събрали се да честват края на Рамазана в градчето Гази Аминула Хан от източната провинция Нангархар, съобщи Ройтерс.
 

Поне 16 са ранените. Агенцията се базира на Атаула Хогиани, представител на локалния губернатор. По данни на телевизия " Толо нюз ", представена от ТАСС, измежду жертвите има талибани, държавни бойци и мирни поданици.
 
 БГНЕС, списък

Според полицейския шеф в провинцията Гулам Санайс Станикзай става дума за гибелен атентат. Той заяви за 11 убити и 12 ранени, показва АП.
 
Талибаните обявиха, че самоубийственият атентат не е тяхно дело.

 БГНЕС, архив-->

На 7 юни афганистанският президент Ашраф Гани разгласи едностранно помирение с талибаните от 12 до 19 юни по случай мюсюлманския празник Айд ал Фитр, който бележи края на свещения месец рамазан. Талибаните също оповестиха тридневно прекъсване на бойните дейности, само че подчертаха, че то изключва задграничните сили.
 

Днес президентът Гани разгласи, че удължава примирието и помоли талибаните да създадат същото. Той не уточни период и посочи, че детайлностите ще бъдат обявени по-късно, осведоми Агенция Франс Прес. От президентската канцелария оповестиха също, че в символ на благосклонност от пандиза ще бъдат освободени 46 талибани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР