Най-малко 26 души са убити и 56 са ранени при

...
Най-малко 26 души са убити и 56 са ранени при
Коментари Харесай

Десетки убити и ранени при терористична атака в сомалийски хотел

Най-малко 26 души са убити и 56 са ранени при офанзивата на екстремисти от ислямистката група Аш Шабаб против хотел в пристанищния град Кисмайо в Южна Сомалия, заяви президентът на полуавтономния регион Джубаленд, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред убитите има чужденци - трима кенийци, канадец, британец, двама американци и трима танзанийци. Има и двама ранени китайски жители, съобщи на конференция Шейх Ахмед Мохамед Ислам Мадобе.

Президентски претендент за идните районни избори също е погубен при нападението, осъществено от свързаната с Ал Каида Ал Шабаб, съобщи президентът на Джубаленд Ахмед Мохамед в публично известие.

Полицията в Могадишу по-рано заяви, обявявайки края на 10-часовата блокада на хотела, че общо 15 души са починали при терористичната офанзива и че нападателите са премахнати. Според представител на локалните управляващи обаче неколцина са съумели да се измъкнат, съобщи ДПА.

Сред убитите са видната сомалийска активистка Ходан Налайе и брачният партньор ѝ. Налайе, която е родена в Сомалия, има канадско поданство. Тя е публицист и ефирен продуцент и наскоро се е завърнала в родината си от Канада.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР