Най-малко 25 000 пътници ще бъдат засегнати заради отмяна на

...
Най-малко 25 000 пътници ще бъдат засегнати заради отмяна на
Коментари Харесай

25 000 пътници ще бъдат засегнати от стачка на пилотите на Ryanair в Европа

Най-малко 25 000 пасажери ще бъдат наранени поради анулация на полети, откакто водачи към самолетната компания Ryanair в пет страни възнамеряват стачка този петък , осведомят международни медии.

Пилоти в Германия, Холандия, Ирландия, Белгия и Швеция се чака да спрат работа за 24 часа в петък.

Около 3 500 пасажери ще бъдат наранени в Ирландия , където нискотарифната компания анулира 20 от 300 полета. Други 104 за и от Белгия ще бъдат приземени, а в Швеция - 22 полета. В Германия водачите няма да изпълнят 250 полета. В Германия авторитетният профсъюз Cockpit разгласи, че е изискал 400 водачи да излязат в стачка за 24 часа от 03,01 часа (01,01 часа по Гринуич) в петък.

Синдикати настояват, че апелите им за по-добро възнаграждение и по-справедливи контракти не са чути . Също по този начин не е реализиран прогрес макар продължаващите към този момент няколко месеца договаряния.

Пилотите от дълго време се оплакват, че печелят по-малко от сътрудниците си в други нискотарифни компании . Служителите отвън Ирландия също се оплакват, че извършват отговорностите си в сходство с ирландското законодателство, което не им разрешава да се възползват от обществените придобивки в страните им.

Превозвачът към този момент беше обиден от стачки през предишния месец, когато бяха анулирани 600 полета в Белгия, Ирландия, Италия, Португалия и Испания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР