Най-малко 240 души са арестувани във Франция, съобщават местни медии.

...
Най-малко 240 души са арестувани във Франция, съобщават местни медии.
Коментари Харесай

240 души са арестувани във Франция

Най-малко 240 души са задържани във Франция , оповестяват локални медии. Девета поредна събота страната е разтърсвана от митинга на жълтите жилетки.

Според известия в медиите повода за арестите е противозаконното носене на оръжие. Полицията също трябваше да употребява водни оръдия и сълзотворен газ против стачкуващи покрай Триумфалната арка.

 50 000
50 000 " жълти жилетки " събраха съботните митинги във Франция

Стотици задържани при конфликти в Париж

Демонстрациите се организираха в Париж, Бурж, Бордо, Тулуза, Нант, Лил и редица други градове. В цялата страна са взели участие 84 хиляди души , оповестиха от полицията. Миналата събота, на осмия протест на " жълтите жилетки ", към 50 хиляди души стачкуваха във Франция.

 Германски леви провеждат през 2019 година
Германски леви провеждат през 2019 година " жълти жилетки "

Лявото придвижване е основано през септември 2018 година

Протестите на жълтите жилетки започнаха в средата на ноември на предходната 2018 година. Първоначално стачкуващите желаеха по-високи заплати и обществени помощи, а също по този начин се опълчиха на нарастването на цените на бензина .


" Жълти жилетки " беснеят против държавното управление и в Брюксел

Заради високите разноски за живот в белгийската столица

Тогава недоволни от обществената политика на управляващите се причислиха към митингите. На фона на митингите във Франция беше натрапен мораториум върху увеличението на цените на горивата за шест месеца, а управляващите също се съгласиха да усилят минималната заплата. Протестите обаче продължиха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР