Най-малко 23-ма души са починали от отравяне с алкохол през

...
Най-малко 23-ма души са починали от отравяне с алкохол през
Коментари Харесай

Отравянията с нелегален алкохол в Турция се увеличиха заради данъците

Най-малко 23-ма души са умряли от отравяне с алкохол през последния месец в Турция, пишат медии в страната, представени от " Ройтерс ". Агенцията отбелязва, че налозите върху спиртните питиета усилват използването на незаконен алкохол измежду турците.

Над половината жертви са в южната провинция Адана, известна със международния фестивал на ракъ (през декември всяка година; управляващите пробваха да го забранят несполучливо през 2015-а). Този месец влезе в Турция влезе в действие нов закон, нараснал с най-малко 8 пункта налога върху множеството алкохолни питиета и трансформирал бутилка ракъ в скъпоценна стока, струваща колкото тридневна отплата - 200 лири (35 долара).

Алкохолът се полза от ден на ден от години, защото ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) разчита на поддръжка за ограниченията си от набожната си електорална база. Самият Ердоган се гордее, че не пуши и не пие и предлага на хората да пият айран.

В събота полицията в Истанбул разгласи, че конфискува звук алкохол и 880 бутилки незаконни спиртни питиета на три обособени места в Истанбул с пазарна стойност към 250 хиляди лири.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР