Най-малко 22 малки деца в 14 щата в САЩ са

...
Най-малко 22 малки деца в 14 щата в САЩ са
Коментари Харесай

Деца се натровиха с олово, изтеглят пюрета от продажба

Най-малко 22 дребни деца в 14 щата в Съединени американски щати са показали признаци на отравяне с олово. Смята се, че то се дължи на нечисти с олово опаковки с ябълково пюре и ябълков компот.

Здравните управляващи в страната предизвестяват лекарите да бъдат нащрек и за други вероятни случаи на отравяне.

Засегнати са деца на възраст от 1 до 3 години, като най-малко при едно от тях равнището на олово в кръвта е осем пъти по-високо от равнището, което по принцип се възприема за пораждащо безпокойствие, показват от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. 

Нивата на олово в кръвта на засегнатите деца варират от 4 до 29 микрограма на децилитър. Съобщените признаци включват главоболие, гадене, повръщане, диария, смяна в равнището на интензивност и анемия.

От продажби към този момент са изтеглени опаковки с ябълково пюре, ябълково пюре с канела и ябълков компот с канела. Продуктите са били продавани в магазини и онлайн. 

Излагането на високо наличие на олово може да докара до съществени нарушавания в ученето и държанието на децата, написа bTV.

Тежки метали като оловото могат да попаднат в питателните артикули от почвата, въздуха, водата или при промишлени процеси. 

Към 7 ноември е имало случаи на натравяне с олово при дребни деца в щатите Алабама, Арканзас, Луизиана, Мериленд, Мисури, Ню Мексико, Ню Йорк, Северна Каролина, Охайо, Пенсилвания, Южна Каролина, Тенеси, Тексас и Вашингтон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР