Най-малко 22 души са загинали, след като мост на магистрала

...
Най-малко 22 души са загинали, след като мост на магистрала
Коментари Харесай

Трагедия в Италия: Най-малко 22 души са загинали при срутването на моста в Генуа

Най-малко 22 души са починали, откакто мост на автомагистрала се срути в италианския град Геноа, съобщи заместник-министърът на превоза. " За страдание мога да потвърдя, че 22 са починали и че това число евентуално ще пораства ", сподели пред Sky TG24 Eдуардо Рикси.

200-метров сектор от голямото оборудване се е стоварил от към 100 метра височина. Под отломките има смачкани коли, камиони са изхвърчали в река Полчевера. От руините досега са извадени 7 оживели. В ход е избавителна интервенция.

Вижте повече от директното включване от Генуа на Елена Шаханова - сътрудник на БНР.

Такава покруса по италианските пътища не се помни - да падне такова голямо оборудване. Това е доста значим мост, освен за трафика в област Лигурия, само че и за половин Италия. Мостът е прочут като мостът " Моранди " на автомагистрала А10. Тя свързва града с Вентичиля, Франция.

Мостът е дълъг към километър и двеста метър и се издига на 50 метра над два квартала и част от индустриалната зона на Генуа. Там е обиден централният офис на компанията за разделно събиране на боклуци със смачкани камиони. Хората и учебни здания в региона са евакуирани, тук-там няма ток.

Не е ясна повода за сриването, случило се по време на мощна стихия. Но не е издържал централният стълб, висок 90 метра. Мостът се държеше от три такива пилона. Имало е ремонтни действия на противоположната страна на пътното платно, по което са се движели най-малко 20 транспортни средства. В реката са паднали редица транспортни средства и добре, че тя не е била цялостна с вода. На мястото на случая незабавно дойдоха полиция, пожарникари и коли за спешна помощ.

До мястото на нещастието е доста мъчно да се стигне и още няма даже журналистически екипи.

Времето продължава да е неприятно, само че спря да вали. Този мост е от 60-те години на 20-и век и непрестанно по него е имало ремонтни действия.
 Рухна мост на автомагистрала в Италия, оповестява се за доста жертви Рухна мост на автомагистрала в Италия, оповестява се за доста жертви
Рухна част от виадукта „ Моранди “ на италианската автомагистрала А10 край Генуа. По данни на италианското Министерство на вътрешните работи броят на жертвите е 11 души, само че не е изкл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР