Най-малко 22 души са загинали при атаката на талибаните в

...
Най-малко 22 души са загинали при атаката на талибаните в
Коментари Харесай

22-ма са загиналите при нападението в хотела в Кабул

Най-малко 22 души са починали при офанзивата на талибаните в първокласен хотел " Интерконтинентал " в афганистанската столица Кабул, оповестиха представители на държавното управление, представени от Агенция Франс Прес.

Има опасения, че нападателите може да са влезнали в хотела благодарение на вътрешен човек . Властите към момента проверяват по какъв начин екстремистите са съумели да преминат през защитата, която е поета от частна компания преди три седмици.

 След 13-часова блокада хотелът в Кабул е освободен Обновена
След 13-часова блокада хотелът в Кабул е освободен

Най-малко петима души са починали при нападението

По време на офанзивата гостите се криеха зад колони, в стаите си, а някои се пробваха да изоставен постройката през балконите благодарение на чаршафи.

Атаката завърши в неделя сутринта след повече от 12-часова блокада. Афганистанските сили, подпомагани от норвежки бойци, отстраниха всички шестима екстремисти.

Говорител на здравното министерство съобщи, че 22 тела са откарани в лечебни заведения в Кабул.

Някои от телата са изгорени и са нужни ДНК проби за идентифицирането им, добави представителят.

Шестима украинци са измежду убитите, удостовери външното министерство на страната.

По-рано афганистански представители оповестиха, че са з агинали 18 души, в това число 14 чужденци.

 Атака против първокласен хотел в Кабул Обновена
Атака против първокласен хотел в Кабул

Армията е отделила района

Служител на хотела описа пред Агенция Франс Прес, че е видял двама от нападателите в ресторанта на хотела преди нападението, които са били облечени добре.

Беше към 20,30 часа...Те стояха в ъгъла на хотела и започнаха да стрелят, сподели 20-годишният чиновник от болнично легло. Той разкри още, че нападателите са атакували единствено чужденците.

Говорител на вътрешното министерство загатна в неделя, че има доказателства някои от нападателите да са били в постройката преди да подхващат офанзивата.

Но е прекомерно рано да се каже дали екстремистите са влезнали с някаква помощ, означи различен представител и разкри, че нападателите са били въоръжени с жилетки с експлозиви, револвери, гранати и автомати " Калашников ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР