Най-малко 22 души са загинали, а други 74 са в

...
Най-малко 22 души са загинали, а други 74 са в
Коментари Харесай

22 загинаха при взрив в петзвезден хотел в Хавана

Най-малко 22 души са починали, а други 74 са в болница, откакто мощна детонация раздра фасадата на хотел в кубинската столица, в историческия център.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/хавана хотел сн туитър.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 525 " /> Взривеният хотел е потопен в облаци прахуляк.
Кубинският президент Мигел Диас-Канел отхвърли догатките, че става дума за бомба, и сподели, че гърмежът в хотел " Саратога " в Хавана наподобява е бил породен от приключване на газ.

„ В никакъв случай не беше бомба или терористична офанзива - сподели Диас пред Ройтерс на излизане от болница " Каликсто Гарсия ", където са настанени ранените. - Това е просто доста трагичен случай. "

По време на детонацията хотелът е бил затворен за туристи, само че вътре е имало служащи. Държавната телевизия в Хавана заяви, че напъните за търсене и избавяне не престават и сподели, че не е ясно дали още жертви са останали в капан в руините.

Снимки, оповестени от държавните медии, демонстрират, че огромна част от външната стена на хотела е избита, разкривайки вътрешните стаи.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/хавана хотел сн туитър.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 525 " /> Хиляди хора се събраха да снимат хотела.
Роберто Енрике Калзадила, представител на военното дружество, което ръководи доста от хотелите в страната, сподели, че хотелът с 96 стаи е планувано да отвори още веднъж през идващите няколко дни и че служащите на място вършат последни мерки.

„ Работниците правеха ремонт, с цел да отворят парцела, а на сутринта подаваха газ и наподобява някаква повреда е провокирала детонация “, сподели той по държавната телевизия.

Полицията и избавителните служащи се стичаха на мястото, отцепвайки региони и здания наоколо, в това число постройката на Capitolio.

В рамките на 15 минути след детонацията над 10 000 души се бяха събрали отвън посипаната от отломки конструкция, правейки фотоси и качващи видеоклипове.

Хотелът с 96 стаи в неокласически жанр е преустроен от английска компания след рухването на Съветския съюз и е считан за място за посещаване на държавни чиновници и звезди в продължение на доста години.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/хавана. хотел сн туитър.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 525 " /> Хотел " Саратога " преди гърмежа.
Мадона, Бионсе и Миг Джагър са отсядали в " Саратога ", макар че той загуби част от блясъка си след откриването на нови хотели в Хавана.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР