Най-малко 21 души са загинали във вторник, след като автобус,

...
Най-малко 21 души са загинали във вторник, след като автобус,
Коментари Харесай

Най-малко 21 души загинаха при катастрофа край Венеция

Най-малко 21 души са починали във вторник, откакто рейс, пренасящ туристи към къмпинг, е паднал от надлез покрай Венеция в Северна Италия и се е запалил. Това е съобщил кметът на града Луиджи Бруняро, представен от Ройтерс.

Автобусът се отклонил от пътя и паднал покрай железопътни линии в региона на Местре, който е обвързван с Венеция с мост. Причината за случая към момента не е ясна.

" Италианската полиция удостовери, че някои от пасажерите в рейса, който падна на повече от 10 метра от надлез покрай Венеция, са били задгранични туристи от разнообразни националности. Венецианската полиция удостовери, че измежду ранените има украински, испански, френски, австрийски и немски жители . Вече знаем, че 21 души са починали, а 18 са били ранени, откакто този рейс падна от надлез покрай Венеция във вторник вечерта.

Въпреки че броят на починалите евентуално ще нарасне, като се има поради, че здравословното положение на някои от пасажерите е разказано като съществено, в този момент повода за случая остава неразбираема.

По първични данни се предполагаше, че електрическият рейс се е запалил, защото при рухването си на земята се е блъснал в някои въздушни електропроводи. Въпреки че пожарникарите и локалните управляващи изключиха това, заявявайки, че рейсът се е запалил, когато се е блъснал... откакто е паднал на земята. Сега една от версиите е, че случаят може да е породен от ненадейно утежняване на здравето на водача . Така че управляващите ще би трябвало да ревизират това.

А фрагментите демонстрират, че надлезът е оборудван със остарял и тъничък железен парапет . Така че управляващите ще би трябвало да открият дали това също е асъдействало за произшествието ", съобщи Джорджа Мелони, публицист от Euronews.

През 2017 година 16 души, намиращи се на рейс, пренасящ маджарски студенти, починаха при случай покрай северния град Верона, а през 2013 година 40 души починаха, когато рейс падна от виадукт в Южна Италия при един от най-тежките пътни произшествия в страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР