Най-малко 21 души са пострадали в резултат на земетресението с

...
Най-малко 21 души са пострадали в резултат на земетресението с
Коментари Харесай

Най-малко 21 души са пострадали при силното земетресение в Япония

Най-малко 21 души са потърпевши вследствие на земетресението с магнитуд 6,7 раздрусало през вчерашния ден североизточната част на Япония, заяви телевизия Ен Ейч Кей, представена от ТАСС. По-рано бе обявено за 15 ранени. Повечето от потърпевшите са възрастни хора, получили разнообразни контузии заради рухване вследствие на труса, засегнал префектурите Ямагата, Ниигата, Мияги и Ишикава.

Националната метеорологична работа предизвести за заплаха от свличания в регионите, наранени от стихията, както и за възможност от нови трусове със същата мощ в префектурите Ямагата и Ниигата през идващите седмици.

Епицентърът на труса бил край западните крайбрежия на префектурата Ямагата, на към 50 км югозападно от град Саката. Огнището било на дълбочина от към 10 км под морското дъно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Близо 9 хиляди семейства в Ямагата и Ниигата останаха без ток, придвижването на влаковете беше краткотрайно прекратено в района заради спиране на електрозахранването и за инспекция на сигурността, съобщи Асошиейтед прес.

Всички седем реактора на атомна електроцентрала в Ниигата бяха спрени и не се оповестява за аномалии. Други две атомни електроцентрали в район също са невредими.

 

Video of the magnitude 6.8 earthquake in Niigata and Yamagata#Japan#Earthquakepic.twitter.com/EE1BXrEtg3

— CNW (@ConflictsW) June 18, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР