Най-малко 20 милиона души в САЩ вероятно вече са заразени

...
Най-малко 20 милиона души в САЩ вероятно вече са заразени
Коментари Харесай

Най-малко 20 млн. души са заразени в САЩ, показва оценка на здравните власти

Най-малко 20 милиона души в Съединени американски щати евентуално към този момент са инфектирани с Covid-19 , съгласно последната оценка на здравните чиновници на страната, оповестява БиБиСи.

Центровете за надзор на болесттите (CDC) разяснява, че същинският брой случаи евентуално е 10 пъти по-висок от регистрираната цифра. Съединени американски щати са записали 2,4 млн. доказани инфекции и 122 370 смъртни случая.

Някои южни и западни щати рапортуват рекорден брой случаи през последните дни .

" Най-добрата ни оценка сега е, че з а всеки случай, който е докладван, в действителност има 10 други инфекции ", изяснява шефът на CDC доктор Робърт Редфийлд.

Това е по този начин, тъй като тестването е лимитирано до хора със признаци и асимптомните носители не са тествани . " Вероятно сме разпознали към 10% от епидемията по методите, които използваме за диагностициране сред март, април и май ". Д-р Редфийлд добави, че сред 5% и 8% от популацията е било изложено на вируса и прикани американците да продължат общественото разграничаване, да носят маски и мият ръце.

" С навлизането в есента, през зимата, те ще бъдат в действителност, в действителност значими защитни механизми ", сподели той.

Щатът, който е отпред на стъпките за преустановяване на ограниченията за блокиране, регистрира хиляди нови случаи , което накара губернатора на Грег Абът краткотрайно да спре възобновяването. " Тази краткотрайна пауза ще помогне на щата ни да спре разпространяването, до момента в който можем умерено да влезем в идната фаза на отваряне на щата ни за бизнес ", сподели той. Тексас удостовери рекордните 5,996 нови случая в четвъртък .

Други щати , в това число Алабама, Аризона, Калифорния, Флорида, Айдахо, Мисисипи, Мисури, Невада, Оклахома, Южна Каролина и Вайоминг, също означиха рекордни ежедневни нараствания на броя на доказаните случаи през тази седмица.

Повече от 36 000 нови случаи в Съединени американски щати бяха доказани в сряда - близо до рекордния брой от 36 426 случая, регистрирани на 24 април.

Докато част от нарастването се свежда до нараснало тестване, процентът на позитивните проби в някои области също се усилва .

В сряда Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът обявиха, че ще помолят хората, пътуващи от осем щата - Алабама, Арканзас, Аризона, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Тексас и Юта, да преминат в самоизолация за 14 дни.
 Съединени американски щати с 9 млн. случая на ковид?
Съединени американски щати с 9 млн. случая на ковид?

Много повече от формалната статистика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР