Най-малко 20 индийски войници бяха убити при сблъсък с китайски

...
Най-малко 20 индийски войници бяха убити при сблъсък с китайски
Коментари Харесай

Военни действия между Китай и Индия в Кашмир, десетки загинаха

Най-малко 20 индийски бойци бяха убити при конфликт с китайски военни в оспорвания район Кашмир, настояват индийските публични управляващи.
Инцидентът е разследване от възходящото напрежение и е първият гибелен конфликт в граничната зона от най-малко 45 години, написа БГНЕС.
Индийската войска в началото съобщи, че трима от нейните бойци са били убити, добавяйки, че и двете страни са претърпели жертви. Но по-късно публични лица оповестиха, че редица сериозно ранени индийски бойци са умряли от раните си.
Индийското министерство на външните работи упрекна Китай за нарушение на съглашението, реализирано предходната седмица за съблюдаване на Линията на в действителност надзор (LAC) в долината на Галуан.
Дипломатическият сътрудник на BBC Джеймс Робинс споделя, че насилието сред двете армии високо в Хималаите е доста съществено и натискът пораства.
Китай не удостовери никакви жертви, само че упрекна Индия в прекосяването на границата към китайската страна. Говорител на китайското външно министерство съобщи, че Индия е минала границата два пъти в понеделник, " предизвика и нападна китайски чиновници, което води до съществено физическо стълкновение сред граничните сили на двете страни ", съобщи организация Агенция Франс Прес.
Индия и Китай имат граничен спор от десетилетия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР