Най-малко 20 души загинаха в района на китайската столица Пекин

...
Най-малко 20 души загинаха в района на китайската столица Пекин
Коментари Харесай

Най-малко 20 жертви и 30 изчезнали след проливните дъждове в Китай

Най-малко 20 души починаха в региона на китайската столица Пекин и прилежащата провинция Хъбей след извънредно поройните превалявания. Повече от 30 други се водят безследно изчезнали.

Тежките наводнения са резултат от тайфуна Доксури, който връхлетя Източен Китай в петък. Метеорологичната работа на китайската столица разгласи най-високата степен на предизвестие за заплаха от превалявания в събота вечерта, съветвайки популацията да не излиза на открито. Оттогава дъждът вали съвсем без спиране. Само за 40 часа в Пекин паднаха междинните превалявания за целия месец юли.

Стотици улици са се трансформирали в буйни реки с големи количества тиня, и отнесени от водите паркирани коли.

 
Паркираните на улицата коли бяха потопени и безусловно бяха отнесени. Няколко коли зад жилищната ми постройка, изчезнаха единствено за минута.
Лю Шуанбао, гражданин на Ментоугу, Пекин

Повече от 100 000 души са били преместени в по-безопасни региони. Един мост се срути под порива на придошлите води. Особено мощно наранени са по-отдалечените селски региони в покрайнините на Пекин.

 
Нито формалните лица, нито елементарните хора чакаха дъждът да бъде толкоз мощен. В градските региони ситуацията не е толкоз неприятно, само че в планинските има доста свлачища и наводнени села. Разплаках се като видях фрагментите.
Ху Чангпо, гражданин на Ментоугу, Пекин

Наводненията накараха управляващите да затворят железопътни гари и да изтеглят хората в уязвимите региони в учебни физкултурни салони. Хиляди служащи разчистват улиците от парчета и тиня.

Такова количество превалявания рядко се следи в Пекин, който по принцип се радва на умерено и изсъхнало лято, само че този сезон претърпя рекордно дълги дни с високи температури.

Президентът Си Дзинпин прикани да се положат всички старания за спасяването на изчезналите или попадналите в капан от дъждовете. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР