Най-малко 20 души загинаха при нападение на престъпна група срещу

...
Най-малко 20 души загинаха при нападение на престъпна група срещу
Коментари Харесай

Бандити избиха над 20 души в Северна Нигерия

Най-малко 20 души починаха при нахлуване на незаконна група против село в северния нигерийски щат Замфара, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки локални източници.

Въоръжени мъже на мотоциклети са нападнали през вчерашния ден село Куади и са разкрили огън по молещите се в локалната джамия, а по-късно траяли да убиват къща по къща. "Бандитите убиха 20 души и раниха доста други ", сподели локален гражданин, съумял да избяга в прилежащо село. "Дойдоха, до момента в който валеше, и откриха огън по джамията, принуждавайки хората да бягат или да се барикадират в нея. След това започнаха да влизат в къщите и да стрелят по хората ", добави той.

Друг локален гражданин заяви сходни данни. Според него нападението било за възмездие. Миналият месец селяните не платили на бандитите рекет от 1 милион найра (около 2400 евро), тъй като са небогати и не можели да съберат такава сума. "За да покажат, че не се майтапят, те се върнаха преди две седмици и убиха осем души като предизвестие, давайки ни период, който изтече преди няколко дни ", добави той.

Говорител на полицията на щата Замфара удостовери информацията за нападението, само че не сподели дали има жертви. Жителите на Замфара, най-вече земеделци и скотовъдци, от години са заплашвани от крадци на добитък и бандити, които палят, грабят и отвличат против откуп. Местните поданици провеждат сили за самозащита, само че от време на време и към тях са отправяни обвинявания за изнудвания или изтезания на хипотетични нарушители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР