Най-малко 20 души са загинали след взрива в склад за

...
Най-малко 20 души са загинали след взрива в склад за
Коментари Харесай

20 загинаха след взрива на петролен склад в Нагорни Карабах, ранените са вече близо 300

Най-малко 20 души са починали след гърмежа в склад за гориво в Нагорни Карабах, оповестиха арменски източници от региона, представени от БНР. Пострадали са над 290 души, които са били признати в болница, а десетки са в тежко положение.

Местният омбудсман Гегам Степанян разгласи, че положението на множеството от потърпевшите е доста съществено и незабавно е нужна здравна помощ по въздух.

Според локални медии сега на гърмежа е имало опашка от чакащи коли с хора, искащи да се изтеглят.

Все още не са изяснени аргументите за детонацията. Съоръжението, в което е станал гърмежът, се намира в покрайнините на основния град Степанакерт.

Междувременно повече от 6500 етнически арменци от общо 120 000, които живеят в Нагорни Карабах, към този момент са минали на територията на Армения, като по границата са се образували опашки. Южният арменски град Горис се е оформил като център за регистрация и настаняване. Евакуиращите се арменци се тормозят от репресии и етническо пречистване, в случай че останат в региона, откакто Азербайджан провежда военна атака в оспорвания район. Тя продължи едвам 24 часа, след което арменските сили смъкнаха оръжие. 

Баку ще подсигурява сигурността и правата на всички поданици на Нагорни Карабах, без значение от етническата им принадлежност, съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

Русия упрекна арменския министър председател Никол Пашинян, че трансформира страната си в пленник на западните ползи, откакто той приписа триумфа на азербайджанската атака на бездействието на съветските мироопазващи сили в Нагорни Карабах.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР