Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района Май

...
Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района Май
Коментари Харесай

Смъртните случаи в Кения се увеличават заради наводненията

Най-малко 20 души са починали при наводнения в региона Май Махиу в централна Кения. Смъртните случаи за миналия месец се усилиха на близо 100, оповестяват от Reuters по данни на локалните управляващи.

Само от събота насам 76 души са починали и 131 000 са били евакуирани, показват от държавното управление. Червеният кръст на Кения по-рано през днешния ден оповестява за превозени ранени до здравно заведение в района.

Местната полиция е изразила опасения пред ефирен канал, че броят на смъртните случаи може да нарасне поради спукана язовирна стена. Водноелектрическите язовири са цялостни до краен лимит, което може да докара до солидно преливане надолу по течението, уточни представител на държавното управление.

Министерството на образованието на Кения през днешния ден е отсрочило началото на новия образователен период с една седмица.

" Опустошителните последствия от дъждовете в някои от учебните заведения са толкоз съществени, че ще бъде безразсъдно да се рискуват животите на учащите и личния състав, преди да бъдат въведени водоустойчиви ограничения, с цел да се подсигурява съответна сигурност на всички наранени учебни общности ", написа в изказване на министерството на образованието.

Полетите от столицата Найроби не са прекратени досега, въпреки пътен подлез на интернационалното летище да е бил наводнен. Наводненията са разрушили също няколко пътища и мостове.

Интензивните проливни дъждове не престават и в други страни от Източна Африка, в това число Танзания и Бурунди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР