Най-малко 20 американски щата се противопоставят на искането да предоставят

...
Най-малко 20 американски щата се противопоставят на искането да предоставят
Коментари Харесай

20 щата отказват да дадат на Тръмп лични данни на избиратели

Най-малко 20 американски щата се опълчват на настояването да дават персонални данни на гласоподаватели, отправено от комисията, образувана от президента Доналд Тръмп, по отношение на обвиняванията му за изборни фалшификации.

Щатските управляващи се базират на задължението си да опазват конфиденциалността на данните, припомнят осведомителните организации. Това провокира рецензия от страна на Тръмп.

" Много щати отхвърлят да дават информация на многоуважаемата комисия за следствие на фалшификациите при гласуването. Какво се пробват да скрият? " - написа той в Twitter.

Демократите акцентират, че следствието на президентската комисия може да стане мотив за по-строги изборни процедури, а това може да докара до отвод от гласоподаване измежду избрани групи от популацията. Основно това са гласоподаватели, гласуващи за демократите, съобщи news.bg

Съпротивата обаче не е единствено измежду демократите.

Секретарят на щата Мисисипи - републиканецът Далберт Хоусмен, съобщи, че комисията може да скочи в Мексиканския залив, а Мисисипи е идеалното място за отскок.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР