Най-малко 19 са убитите от . Сред жертвите има и

...
Най-малко 19 са убитите от . Сред жертвите има и
Коментари Харесай

След прогонването от Змийския остров: 19 жертви на руския удар в Одеса, сред тях и две деца -

Най-малко 19 са убитите от. Сред жертвите има и дете - оповестяват украинските управляващи, представени от Ройтерс и Би Би Си. Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк - заяви, че са убити две деца. Районът на черноморското пристанище бе отрупан с ракети часове, откакто съветските войски бяха прогонени от близкия Змийски остров.

Ранени са 38 души, в това число шест деца.

Почти всички жертви са се намирали в 9-етажна постройка в село Серхиевка.

При различен удар по ваканционно населено място в селото са убити двама души, в това число 12-годишното момче, прецизира английската медия.

През последните няколко дни Русия изстреля десетки ракети по украински градове на фона на продължаващия да отхвърля обстрел по цивилни цели представител на Кремъл Дмитрий Песков. Днес той повтори същото.

Украинската работа за изключителни обстановки осведоми, че ракетите са блъснали Серхиевка към 01:00 ч. след среднощ в петък (22:00 ч. по Гринуич в четвъртък). Тя разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин пожарникари търсят оживели в отломките на девететажна постройка. Вижда се по какъв начин те носят в чувал нещо, което наподобява на тялото на една от жертвите.

Външната стена на постройката е развалена. Близкият магазин се е запалил - оповестява Марин Мартиненко, представител на ДСНС в Одеска област. На място се отзоваха 60 спасители.

Смята се, че в постройката са живели до 150 души.

Под руините в изуменото ваканционно населено място се намират трима души, измежду които две деца, заяви Кирил Тимошенко, зам.-ръководител на кабинета на президента Володимир Зеленски.

" Чухме три детонации и в този момент от почивната станция не е останало нищо - споделя 60-годишната Юлия Бондар, която е била в постройка наоколо. - Селото е доста безшумно, в никакъв случай не сме мислили, че това може да се случи. "

В центъра имало малко хора, нормално не оставали там през нощта, прибавя тя.

Украинските управляващи оповестиха, че три ракети са били изстреляни от съветски военни самолети над Черно море. Говорителят на регионалната администрация на Одеса Серхий Братчук допуска, че са употребявани ракети Х-22 от руската ера.

Украйна се надяваше, че съветското евакуиране в четвъртък от стратегически значимия Змийски остров ще понижи опасността за най-голямото украинско черноморско пристанище Одеса и по-широкия район, отбелязва Би Би Си.

От своя страна Русия съобщи, че е изтеглила гарнизона си като " жест на благосклонност ", с цел да потвърди, че не попречва износа на зърно от Одеса и други украински пристанища, само че Украйна отхвърли това изказване, заявявайки, че Москва продължава да обстрелва зърнените ѝ хранилища.

Още от днешния ден

Украинските военни обявиха, че съветските войски са се съсредоточили върху обкръжаването на украинските бойци в източния град Лисичанск, като целят " да открият цялостен надзор над Луганска област "

Броят на починалите при съветския ракетен удар в понеделник по многолюден търговски център в централния град Кременчук набъбна на 19 души, а ранените са 62, заяви ДСНС

През нощта съветски войски са обстрелвали Черниговска, Харковска и Николаевска област в северната, северозападната и южната част на Украйна, оповестиха локални управляващи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР