Най-малко 19 души, включително седем деца загинаха от петък насам

...
Най-малко 19 души, включително седем деца загинаха от петък насам
Коментари Харесай

Най-малко 19 души загинаха при свлачища и наводнения в бразилския щат Сао Пауло



Най-малко 19 души, в това число седем деца починаха от петък насам при свлачища и наводнения, провокирани от проливни дъждове в бразилския щат Сао Пауло, оповестиха през вчерашния ден локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Според управляващите в щата Сао Пауло още девет души са потърпевши, четирима се водят за изчезнали, а близо 500 фамилии са останали без дом вследствие на проливните дъждове. Губернаторът на щата Жоао Дория прелетя през вчерашния ден над наводнените региони и сподели, че е разпоредил отпущането на 15 млн. реала (2,79 млн. долара) незабавна помощ за потърпевшите градове.
Има контакт: Народите, които ще изчезнат поради COVID-19
Коронавирусът заплашва племена, които съзнателно са отказали да поддържат връзка със света: множеството от тях живеят в басейна на Амазонка в Южна Ам...
Прочети повече
" Огледах с огромна горест вредите, нанесени от проливните дъждове (в Сао Пауло) ", написа губернаторът в Туитър и изрази дълбоки съболезнования на фамилиите и приятелите на починалите, отбелязва ДПА. Федералното държавно управление уточни в изказване, че министерството на районното развиване следи обстановката.
Преди три седмици минимум 10 души починаха при свлачища и наводнения в прилежащия щат Минас Жераис.

 

 

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР