Най-малко 19 души са загинали след силното земетресение в петък

...
Най-малко 19 души са загинали след силното земетресение в петък
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Зверски трус разтърси Турция! Жертвите са поне 19!

Най-малко 19 души са починали след мощното земетресение в петък вечер в Източна Турция, оповестиха международните осведомителни организации. Ранените са стотици, като главно са наранени 2 вилаета - Елязъг и Малатия, където са били изпратени спомагателни 170 коли за спешна помощ.

В първия регион има данни за 13 жертви и над 400 потърпевши, а за 4 жертви и над 180 ранени предават от втория. 18-ият умрял е от Диарбекир, за последния липсва информация. Съобщено бе и за разрушени здания. Според управляващите, трусът е регистриран в 20:55 часа, на 6,6 благи (11 км) дълбочина.

Поне 30 души остават затрупани в Елязъг, а избавителните дейности са в разгара си с вярата някои от тях да бъдат избавени. Трусът е бил с дълготрайност малко над половин минута, настояват турските сеизмолози.

Поне 6 милиона души са усетили земетресението мощно. Данни за суматоха пристригат от Ирак, Сирия, Ливан, Грузия и още половин дузина прилежащи страни. Президентът Ердоган изпрати на мястото на събитието министрите на вътрешните работи, опазването на здравето и екологията.

Няма починали и ранени българи при земетресението в Турция. Според информация на Министерство на външните работи, в региона живее българска общественост, само че няма данни за потърпевши наши жители. Дадени са телефони за помощ и информация на посолството ни в страната
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР