Най-малко 19 деца и двама възрастни бяха убити при стрелба

...
Най-малко 19 деца и двама възрастни бяха убити при стрелба
Коментари Харесай

Стрелба в САЩ: 19 деца бяха убити в начално училище в Тексас

Най-малко 19 деца и двама възрастни бяха убити при пукотевица в учебно заведение в американския щат Тексас. Извършителят е 18-годишно момче на име Салвадор Рамос, който е бил убит от органите на реда.

Губернаторът на Тексас Грег Абът оповестява, че Рамос също е бил възпитаник в учебното заведение в Ювалди, където е направил убийствата. Предполага се, че е работил самичък. По информация на CNN, Рамос е стрелял и по баба си преди да излезе от вкъщи си и да се насочи към учебното заведение. Жената е в болница в сериозно положение.

Снимки на оръжия и закани в обществените мрежи

Преди да се опита да влезе в учебното заведение, момчето е разрушило колата си наоколо до постройката. Въпреки че полицията се пробва да го спре, той съумява да влезе в учебното заведение и да стреля по съучениците си. Три дни преди стрелбата, Рамос е разгласил в профила си в Инстаграм фотография с две полуавтоматични пушки AR-15. В профила си в друга обществена мрежа - ТикТок, няма никакви изявления, само че в описанието си е написал “децата би трябвало да се опасяват в същинския живот”.

“Кога за Бога ще се надигнем против оръжейното лоби?”

Американският президент Джо Байдън се обърна към нацията незабавно щом се върна от визитата си в Азия. Той прикани всички, които в този момент изпитват болежка, да я трансфорат в деяние. “Кога за Бога ще се надигнем против оръжейното лоби?”, попита американският президент. “Не можем да предотвратим всяка покруса с по-стриктни закони за оръжията, само че такива закони могат да имат позитивен ефект”, сподели още Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР