Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани вследствие на стрелба

...
Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани вследствие на стрелба
Коментари Харесай

20 деца на ден стават жертви на огнестрелни оръжия в САЩ

Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани в резултат на пукотевица с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати всеки ден, като на максимален риск са изложени момчетата, младежите и чернокожите. Това сочи отчет на американските Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, оповестен в списание " Пидиатрикс " (Педиатрия) и представен от Асошиейтед прес.

Докладът се основава на данни от смъртните актове и болнични документи за интервала 2002-2014 година Констатациите в проучването изясняват за какво специалистите преглеждат насилието с огнестрелни оръжия като опасност за публичното здраве.

Годишно към 1300 малолетни умират от такива оръжия, а близо 6000 получават несмъртоносни пострадвания. Преобладаващата част от смъртните случаи са убийства или самоубийства, а въоръжените набези са основната причина за пострадванията на деца без заплаха за живота.

Според Катрин Фаулър, водещ откривател от американските Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, актуалният отчет е " основополагащ за разбирането на казуса и създаването на солидни научни решения ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР