Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани всеки ден в

...
Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани всеки ден в
Коментари Харесай

Огнестрелните оръжия са виновни за смъртта или раняването на близо 20 деца в САЩ всеки ден, сочи доклад

Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани всеки ден в Съединени американски щати след пукотевица с огнестрелно оръжие. На максимален риск са изложени момчетата, младежите и чернокожите. Това сочи отчет на американските Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, представен от Българска телеграфна агенция.

Изследването се основава на данни от смъртните актове и болнични документи за интервала 2002-2014 година Констатациите в отчета изясняват за какво специалистите преглеждат насилието с огнестрелни оръжия като опасност за публичното здраве. Годишно към 1300 малолетни умират от такива оръжия, а близо 6000 получават несмъртоносни пострадвания.

Преобладаващата част от смъртните случаи са убийства или самоубийства, а въоръжените набези са основната причина за пострадванията на деца без заплаха за живота.

Според Катрин Фаулър, водещ откривател от американските Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, актуалният отчет е " основополагащ за разбирането на казуса и създаването на солидни научни решения ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР