Най-малко 184 души са убити и около 100 са ранени

...
Най-малко 184 души са убити и около 100 са ранени
Коментари Харесай

Близо 200 убити при терористично нападение в Египет

Най-малко 184 души са убити и към 100 са ранени при нападението против джамия в Египет, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на локална телевизия.

Неизвестни лица, въоръжени с автоматизирано оръжие и гранатомети са обкръжили джамията с четири джипа по време на петъчната обедна молитва. Те взривили бомба измежду молещите се, а по-късно разкрили безразборна пукотевица по хората.

Атакуваната джамия се намира в град Ер Рауд, покрай Ел Ариш - столица на провинция Северен Синай.

Засега никой не е поел отговорност за атентата. Местните управляващи считат, че той е дело на "Ислямска страна ".

В региона живеят номади, които са съперници на джихадистите.

Във всички лечебни заведения в провинцията е оповестено изключително състояние. Подразделения на армията и полицията претърсват местността. Малко след нападението президентът Абдел Фатах ас Сиси свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност, отдадено на ситуацията в Северен Синай.

Министерството на вътрешните работи към този момент сътвори специфична комисия за следствие на атентата и разгласи изключително състояние в столицата Кайро. Силите на реда ще охраняват всички държавни институции и обекти от социална значителност.

Засега нито една от настоящите в Египет екстремистки групи не е поела отговорност за атентата.

Египетските сили за сигурност се борят с протест на "Ислямска страна " в Северен Синай. След усилването на боевете през последните три години екстремистите убиха стотици служители на реда и бойци. Обикновено те атакуват чиновници на силите за сигурност, само че се пробваха да разширят обсега си и отвън полуострова с набези против църкви на египетските християни копти, напомня Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР